Klubbpresentation och historia

Bollnäs Motorcykelklubb - 50 år!
Bollnäs MCK bildades 1967 och är därmed en av de äldsta mc-klubbarna i Sverige, man var från början ca 15 medlemmar. Sedermera fick man hyra en fastighet i Eriknäsbo av Fabrikör Edvin Jonsson. Den köptes 1976 av klubben, som alltså sedan dess äger sin egen klubbstuga vilket inte är så vanligt bland MC-klubbar.

Sedan 1971 har BMCK arrangerat Hälsingeträffen, som under 70-talet var en stor mötesplats för Mc-folk med deltagarantal på upp till 800 personer. Numera håller sig deltagarantalet oftast kring 50-80 personer.

BMCK har också under årens lopp arrangerat diverse kringaktiviteter såsom utställningar i Folkets Hus (på 70-talet) och på Ishallen. Även Motorcykelns dag har under åren förekommit i olika former, som utställningar, visning av klubbhuset, samt i Ishallen och vissa gånger på stadens torg.

Idag är Bollnäs MCK en 50 år gammal (ung) förening och medlemsantalet ligger på ca 80 st. De flesta i klubben är aktiva, dvs åker motorcykel, de andra är ”spättor”, fd. knuttar eller personer som har ett stort MC-intresse. Vi har en mycket fin klubbkåk dit medlemmarna kan åka och ta en billig fika, spela biljard, kasta pil, se på TV/video eller bara träffa andra MC’ister.

Vi arrangerar även gemensamma utflykter, klubbmöten, Hälsingeträffen, Gökottan, kvällsträffar och andra trevliga samkväm...

Bollnäs MCK är en SMC-ansluten klubb och flera av våra medlemmar är aktiva inom SMC Gävleborg.

Vill du ha mer information om träffar, övernattningar mm ?
Skicka ett mail till eller prova att ringa någon i styrelsen.